Rejestracja     Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości      Zaloguj

Najpopularniejsze firmy oferujace zakłady bukmacherskie przez Internet:

Get Adobe Flash player

Ogłoszenie 
Forum Bukmacherskie
Współpraca reklamowa / Kontakt -> admin@forum-bukmacherskie.pl

Poprzedni temat «» Następny temat
Puchar Europy 2011
Autor Wiadomość
Kajzer
Junior Buk

Wysłany: 2010-07-12, 7:21 pm   Puchar Europy 2011

Cercle Brugge - Turku PS

Typ:1
Kurs:1.50

Po kilku typach z eliminacji ligi mistrzów postanowiłem wybrać tym razem coś z drugiej rundy eliminacji pucharu europy. Spośród dość bogatej oferty spotkań postanowiłem wybrać mecz pomiędzy Cercle Brugie a Turku. Gospodarze dopiero zaczynają swoje zmagania w pucharze europy goście natomiast grali już z powodzeniem w pierwszej rundzie eliminacji. Oczywiście zdecydowanym faworytem tego spotkania będzie druga drużyna ligi belgijskiej. Nie odkryje chyba Ameryki mówiąc, że liga belgijska jest zdecydowanie lepsza od ligi fińskiej, dlatego druga drużyna tak dobrej ekipy nie powinna mieć kompletnie żadnych problemów z wygraniem tej rywalizacji a bardzo prawdopodobne jest, że już po pierwszym meczu wszystko w tej parzę będzie jasne a Brugge na wyjazdowy mecz wybierze się jedynie na wycieczkę.

Kajzer
Junior Buk

Wysłany: 2010-07-20, 12:38 am   

Siroki Brijeg - Austria Vienna

Typ:2
Kurs:1.75

Po kilku analizach z eliminacji ligi mistrzów postanowiłem podać coś również z eliminacji ale tym razem już nieco mniej prestiżowej Ligi Europejskiej. Zainteresował mnie mecz pomiędzy Siroki Brijeg a Austria Vienna. Oczywiście przed rozpoczęciem rywalizacji pomiędzy tymi zespołami zdecydowanym faworytem do awansu była Austria ale pierwszy mecz zakończył się niespodziewanym remisem 2;2 i to w dodatku na stadionie faworyta. Tak więc teoretycznie w lepszej sytuacji są piłkarze z Bośni i Hercegowiny ale tak naprawdę chyba nikt nie wierzy w to, że goście mogli by tak szybko odpaść i to z tak słabą drużyną. Myślę, że remis w pierwszym meczu był skutkiem zlekceważenia rywala i strasznie luźnego podejścia do tego spotkania ale w drugim meczu już na pewno to się nie powtórzy i myślę, że od pierwszego gwizdka sędziego goście ruszą na bramkę gospodarzy i szybko zdobędą parę goli dzięki czemu awansują do kolejnej rundy.

Kajzer
Junior Buk

Wysłany: 2010-07-20, 12:39 am   

Tirana – Utrecht

Kurs:1.55

No i może jeszcze jeden typ z II rundy eliminacji Ligi Europy w której spodobał mi się mecz pomiędzy Tiraną z Albanii i Utrechtem z Holandii. Jak nie trudno się domyślić pierwsze spotkanie zakończyło się wysokim zwycięstwem 4:0 Utrechtu, który również w rewanżowym spotkaniu jest zdecydowanym faworytem mimo iż z pewnością trener wystawi przynajmniej kilku rezerwowych są oni na pewno zdecydowanie lepsi od podstawowych piłkarzy Albańskiej drużyny. W dodatku rezerwowi będą chcieli potwierdzić swoją przydatność do pierwszego zespołu i dadzą z siebie wszystko od początku meczu aż do samego końca dzięki czemu kibice nie będą mogli narzekać na brak goli. Myślę, że kurs jest trochę zawyżony bo Utrecht nie powinien mieć kompletnie żadnych problemów ze słabiutkim rywalem i z pewnością odniesie kolejne zwycięstwo pieczętując tym samym awans do kolejnej rundy w której już nie będzie aż tak łatwo i przyjemnie jak w tej.

Kajzer
Junior Buk

Wysłany: 2010-07-26, 6:45 pm   

Dnepr M. – Ostrava

Kurs:2.00

Tradycyjnie po kilku typach z eliminacji Ligi Mistrzów teraz przechodzę na typowanie również eliminacji ale tym razem Ligi Europejskiej spośród bogatej oferty czwartkowych meczów od razu w oko wpadł mi pojedynek pomiędzy Dniepr Mohylew z Białorusi i Banikiem Ostrava z Czech. Oczywiście moim skromnym zdaniem zdecydowanym faworytem tego spotkania są goście i powiem szczerze, że trochę zdziwił mnie tak wysoki kurs na ich wygraną ale cóż nic tylko korzystać. Jeżeli o poziom poszczególnych lig to może w ostatnim czasie czeska liga mocno spuściła z tonu i jej poziom radykalnie się obniżył ale mimo wszystko jest dużo lepiej notowana niż białoruska, która jest dość egzotyczną ligą i jej drużyny bardzo rzadko potrafią przebrnąć kwalifikacje i dostać się do początkowych rund ligi europy nie mówiąc już o lidze mistrzów. W dodatku pierwszy mecz pokazał, że druga drużyna ubiegłego sezonu ligi czeskiej jest w bardzo dobrej i bez żadnych problemów wygrała pierwszy wyjazdowy mecz aż 6:0. Gospodarze co prawda sprawili dość sporą niespodziankę eliminując w poprzedniej rundzie faworyzowaną drużynę norweską ale ta raczej winna bardzo słabej dyspozycji norwegów a nie dobrej gry Białorusinów.

Kajzer
Junior Buk

Wysłany: 2010-07-26, 6:46 pm   

Ruch Chorzów - Austria Vienna

Kurs:1.91

Oczywiście w moich analizach nie mogło zabraknąć także typu z udziałem polskiej drużyny. Niestety tym razem będzie to typ dość pesymistyczny ale wracając do początku analizy to w czwartkowym meczu spotkają się ze sobą Ruch Chorzów i Austria Wiedeń. Obydwie drużyny nie są ewidentnie w formie ale wydaję mi się, że Austria z meczu na mecz gra trochę lepiej co z pewnością pokazał ostatni mecz ligowy wygrany przez drużynę z Wiednia. A Ruch niestety jest drużyną z bardzo małym budżetem przez co nie mógł się wzmocnić przed pucharami a wręcz przeciwnie trochę się osłabił. Moim zdaniem Ruch to nie jest zespół na Puchary ponieważ jest to typowy średniak naszej polskiej ligi, który w ubiegłym sezonie miał ogromnie dużo szczęścia i okres trochę lepszej gry ale teraz wszystko wróciło do porządku dziennego co doskonale pokazały wcześniejsze mecze eliminacji w których to Polacy mierzyli się z bardzo słabymi drużynami a mimo to Ruch miał naprawdę ogromne problemy z ich wyeliminowaniem a niestety nie ma się tu co oszukiwać Austria Wiedeń jest przynajmniej o dwie klasy lepszą drużyną od poprzednich przeciwników Ruchu. Tak więc podsumowując Ruch Chorzów gra naprawdę słabo dlatego nie daję mu żadnych szans w starciu ze zdecydowanie lepszym rywalem, który mimo iż nie jest w najwyższej formie to przewyższa Polaków o klasę.

Kajzer
Junior Buk

Wysłany: 2010-07-29, 1:13 am   

Wisła Kraków – Karabakh

Kurs:1.25

Czas na kolejny czwartek z europejskimi pucharami tym razem rozgrywane będą pierwsze mecze III rundy eliminacji Ligi Europy wybór jest naprawdę duży dlatego wybrałem kilka meczów do zanalizowania. Jednym z nich jest mecz Polskiej drużyny Wisły Kraków, która przed własną publicznością będzie podejmować azerski Karabakh. Wisła Kraków miała najwięcej szczęścia z Polskich zespołów ponieważ trafił im się moim zdaniem zdecydowanie najsłabszy przeciwnik z którym muszą sobie poradzić tym bardziej przed własną publicznością. Może nasza piłka straciła ostatnio trochę ale nadal jest dużo lepsza od tej z Azerbejdżanu. W dodatku ostatnio druga drużyna ubiegłego sezonu polskiej ligi była bardzo aktywna na rynku transferowym i dokonała kilku wzmocnień. Podsumowując myślę, że mimo iż jest niski kurs warto postawić na ten mecz ponieważ każdy inny wynik niż zwycięstwo Wisły Kraków będzie ogromną niemiła sensacją.

Kajzer
Junior Buk

Wysłany: 2010-07-29, 1:13 am   

Molde – Stuttgart

Kurs:1.40

Kolejny meczem na który uważam, ze naprawdę warto postawić jest pojedynek pomiędzy norweskim Molde i niemieckim Stuttgartem. Niemiecka piłka w ostatnim czasie mocno podniosła swój już wysoki poziom o czym najlepiej świadczy udział Bayernu Monachium w finale ligi mistrzów oraz udział niemieckiej ekipy w finale ligi europy a najbardziej trzecie miejsce reprezentacji na mistrzostwach świata. Myślę, że Niemcy nie będą mieli kompletnie żadnych problemów z dzisiejszym rywalem tym bardziej, że nie jest on zbyt wymagający. Niestety Norweska piłka już od dawna nic większego nie osiągnęła jest na bardzo podobnym poziomie do naszej polskiej. Powiem szczerze, że dziwi mnie trochę dość wysoki kurs jak na takiego pewniaka jak Stuttgart, który moim zdaniem nie powinien tak szybko zaczynać swojej przygody z ligą europy tylko od razu od pierwszej rundy. Myślę, że może nawet być tak, że Niemcy rozstrzygną stan rywalizacji już w tym meczu wysoko wygrywając.

Kajzer
Junior Buk

Wysłany: 2010-07-29, 1:15 am   

Rabotnicki – Liverpool

Typ: 1
Kurs:1.33

Wybrałem kolejny mecz w którym kurs jest stosunkowo niski ale gdy widzi się taki mecz w którym jedna drużyną jest o kilka klas lepsza od drugiej to ciężko nie postawić nawet po niskim kursie. Wracając do początku to wybrałem mecz pomiędzy Rabotnickim z Macedoni i Liverpoolem z Anglii. Chyba nie ma takich kibiców, którzy nie słyszeli by o dzisiejszych gościach jest to drużyna ze światowej półki, która miała nieco słabszy ostatni sezon w lidze i dlatego musi grać w tak mało prestiżowej dla nich Lidze Europy, ale mimo wszystko są jednymi z głównych faworytów do odniesienia zwycięstwa w całej Lidze Europy i powiem, że jest dla mnie trochę śmieszne, że tak doskonała drużyną jaką jest Liverpool musi zaczynać swoją przygodę z pucharem pocieszenia już od III rundy kwalifikacji gdzie nie może wpaść na godnego jej rywala. Podsumowując, myślę, że mecz będzie od samego początku przebiegał pod zdecydowane dyktando gości, którzy powinni wysoko wygrać i już w pierwszym meczu przesądzić stan rywalizacji na swoją korzyść.

Kajzer
Junior Buk

Wysłany: 2010-07-29, 1:15 am   

Shamrock – Juventus

Kurs:1.22

No i kolejny pojedynek Dawida z Goliatem. Tym razem wielki Juventus zmierzy się w wyjazdowym meczu z Irlandzkim Shamrock. Oczywiście również i tu musi być dość niski kurs ponieważ Juventus mimo iż ostatnio nie zachwycał nadal jest wielkim klubem, który jest stawiany obok Liverpoolu w gronie jednego z głównych faworytów do wygrania całej ligi europy. Niestety liga Irlandzka jest bardzo słaba nawet nasz polska ekstraklasa jest dość znacznie lepsza, tak więc nic dziwnego, że drużynie gospodarzy nie daję się praktycznie żadnych szans i skazywani są na pożarcie. Szczerze mówiąc trochę mi ich szkoda, że trafili na tak mocną drużynę, która moim zdaniem nie powinna zaczynać od tak wczesnej fazy ligi europy ale cóż zrobić. Myślę, że mimo niskiego kursu naprawdę warto postawić na to spotkanie bo każdy inny wynik niż zwycięstwo Juventusu było by ogromną sensacją a włoskie media i kibice chyba by ukrzyżowali piłkarzy za taką kompromitacje.

Kajzer
Junior Buk

Wysłany: 2010-07-29, 1:16 am   

Jagiellonia Białystok – Aris

Kurs:2.60

Na koniec może jeszcze jeden patriotyczny typ polskiej drużyny, która moim zdaniem wylosowała najcięższego rywala spośród wszystkich naszych zespołów a mianowicie Aris Saloniki z Grecji. Mimo to nie jest to jakaś ekstra dobra drużyna jest jak najbardziej w zasięgu. Wracając do początku analizy to wybrałem mecz pomiędzy Jagielonią Białystok a Arisem Saloniki. Liga Grecka może jest minimalnie lepsza od ligi polskiej ale do za sprawą dwóch drużyn, które są zdecydowanie lepsze od reszty zaś Aris jest już bardzo porównywalny a może nawet nieco słabszy od czołowych polskich drużyn. W dodatku Jagielonia spisywała się bardzo dobrze w ostatnich sparingach uzyskując naprawdę dające nadzieję wyniki nawet z dość dobrymi zespołami. Myślę, że Jagielonia ma sporę szanse na odniesienie dużego sukcesu i awansu do następnej rundy, żeby tak się stało niezbędne jest uzyskanie dobrego wyniku w meczu przed własną publicznością. Mimo iż wierze w nasz zespół to nie radzę stawiać zbyt dużych kwot na ten mecz ja postawiłem tylko kilka groszy, żeby lepiej się kibicowało.

Kajzer
Junior Buk

Wysłany: 2010-08-16, 6:22 pm   

Dnepr - Lech Poznań

Kurs:1.45

Po analizach z eliminacji ligi mistrzów teraz postanowiłem podać parę typów również z eliminacji ale tym razem ligi europejskiej. Oczywiście jako pierwszy typ podam przegraną naszej ostatniej drużyny Lecha Poznań, który w swoim pierwszym meczu spotka się z drużyną Dnipro Dniepropietrowsk. Jaki poziom prezentują polskiej druzyny pokazały wcześniejsze mecze w eliminacjach teraz do pełnej kompromitacji brakuję nam jedynie odpadnięcie Lecha a jest to niemal pewne ponieważ mistrz Polski gra po po prostu katastrofalnie co najlepiej pokazują ostatnie dwa mecze ligowe jak również mecze eliminacyjne ze Spartą. Natomiast rywal Lecha gra niespodziewanie dobrze w lidze zajmując bardzo wysokie drugie miejsce ustępując jedynie Sahtarowi. Myślę, że mimo iż kurs nie jest zabójczo wysoki jest to bardzo pewny mecz i każdy inny wynik niż zwycięstwo gospodarzy będzie dużą niespodzianką dlatego warto postawić na Ukraińców.

Kajzer
Junior Buk

Wysłany: 2010-08-16, 6:23 pm   

FC Timisoara - Manchester City

Kurs:1.55

Kolejnym bardzo interesujacym meczem, którego kurs wydaję mi się, że jest nieco przesadzony jest pojedynek pomiędzy FC Timisoara a Manchesterem City. Oczywiście zdecydowanym faworytem tego spotkania jest zespół gości, który wywodzi się z jednej z najsilniejszych lig świata jaką bez wątpienia jest liga angielska, która jest o klasę lepsza od rumuńskiej w której na co dzień grają gospodarze. Szczerze mówiąc trochę mnie dziwi, że tak dobre drużyny jak Manchester City muszą grać w eliminacjach pucharu pocieszenia jakim jest Ligia europy no ale cóż zrobić przynajmniej można trochę dorobić bo szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie innego wyniku niż pewna wygrana gości, którzy w tym sezonie mają ambitny plan walki o mistrzostwo Anglii.

Kajzer
Junior Buk

Wysłany: 2010-08-24, 7:04 pm   

Trabzonspor – Liverpool

Kurs:2.00

Również w lidze europy czas na decydujące o awansie do fazy grupowej mecze. Z dość bogatej oferty meczy eliminacyjnych od razu moją uwagę zwrócił mecz pomiędzy Trabzonsporem a Liverpoolem. Myślę, że goście to jeden z faworytów do odniesienia triumfu w całej lidze europy. Co ciekawe faworyzowani Anglicy przed własną publicznością bardzo skromnie wygrali swój mecz bo zaledwie 1:0 co było sporą niespodzianką. Uzyskany wynik w pierwszym meczu wcale nie gwarantuję Angliką awansu dlatego będą musieli w tym meczu się skoncentrować i z pewnością nie zlekceważą już rywala co miało miejsce w pierwszym meczu. Mimo wszystko myślę, że Liverpool pokaże klasę w tym spotkaniu i pewnie wygra w końcu tak wielki klub z tradycjami i tak dobrymi zawodnikami nie może sobie pozwolić na odpadnięcie w tak wczesnej fazie turnieju.

Kajzer
Junior Buk

Wysłany: 2010-08-24, 7:05 pm   

Karabakh – Dortmund

Kurs:1.57

Czas na kolejny mecz Borusi Dortmund w którym występuje aż trzech polaków. Tym razem będą się oni mierzyć w rewanżowym spotkaniu eliminacji do ligi europy z bardzo słabiutkim Karabahem, który niestety okazał się za silny dla nasze drużyny. Już pierwszy mecz pokazał jak dużo dzieli obydwa te kluby, Brzusia robiła co chciała na boisku czego wynikiem było prowadzenie 4:0 już po pierwszej połowie a w drugiej niestety już się rozluźnili i nic więcej nie strzelili. Myślę, że Borusia jest o tyle lepsza, i ma na tyle szeroki skład, że nawet jak trener wystawi piłkarzy rezerwowych to z łatwością odniosą oni zwycięstwo. Dlatego myślę, że warto postawić na ten mecz, który wydaję się być bardzo pewny a przy czym kurs jest nawet wysoki. Miejmy nadzieję, że może i którś z naszych reprezentantów coś ustrzeli.

Odpowiedz do tematu